Benieuwd waarom je geen reactie krijgt op je berichten op een datingsite?

Benieuwd waarom je geen reactie krijgt op je berichten op een datingsite?

26 juni 2020

Ben je recent lid geworden van een datingsite of datingapp zoals Parship of Secondlove? Dan is de kans groot dat je berichtjes krijgt van vrouwen op je profiel. Bij Parship en SecondLove kan je ook zelf berichtjes naar anderen sturen. Uit onderzoek van verschillende datingsites zoals NovaMora en Parship blijkt dat veel mannen geen reactie krijgen op gestuurde berichten. Benieuwd hoe dat komt? In deze blog lees je verschillende redenen waarom jij geen reactie krijgt op berichten van een datingsite. 

Er zijn meer mannen dan vrouwen op een datingsite

Als je al een tijdje bekend bent met datingsites dan ken je vast wel het veelvoorkomende probleem: Er zijn meer mannen dan vrouwen op een datingsite. Het is nu eenmaal zo dat meer mannen als vrouwen zich aanmelden op een datingsite en daar actief mee zijn. Dit heeft als gevolg dat er niet alleen meer concurrentie is, ook de mannen die op de datingsite zijn aangemeld voelen deze concurrentie en gaan daardoor actiever en agressiever berichten sturen naar vrouwen. Een nadeel hieraan is dat je niet op je eigen tempo kan daten maar al snel het gevoel hebt dat je mee moet doen in de felle slag om de aanwezige vrouwen te veroveren. 

Spring met je profiel boven de rest uit

Naast het feit dat vrouwen heel veel berichtjes krijgen moet je er ook uitspringen met je profiel. Het is dan ook algemeen bekend dat je dating succes valt of staat met je datingprofiel. Vrouwen vinden het over het algemeen heel belangrijk om te zien dat er veel aandacht is besteed aan het profiel. Dit vinden de vrouwen belangrijk, omdat ze dan zien dat je de moeite hebt genomen en daten serieus neemt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je hele lange verhalen op je profiel moet zetten, want daar heeft natuurlijk niemand zin om te lezen. Je profiel kan je op een leuke manier vorm te geven door een originele en persoonlijke foto als profielfoto in te stellen. Zet een leuk verhaaltje neer waarmee je jezelf beschrijft. Probeer hier vooral niet standaard alles op te sommen zoals ik hou van honden, en wandelen en uit eten gaan en mijn werk is etc. Met je verhaaltje over jezelf kan je haar verleiden om deel te nemen aan dat leuke leven van je. Zoals ik vind het leuk om s avonds lekker op de bank zonsondergang te kijken met een lekker wijntje of chocomelk. Of als het winter is dan hou ik van een lange wandeling in de sneeuw waarbij we daarna bij de openhaard samen opwarmen met een goed boek. Dat klinkt al heel anders dan je zegt ik hou van wandelen of ik hou van lezen. 

Vrouwen die je benaderd zijn heel populair op de datingsite

Een andere optie waarom vrouwen niet reageren omdat de vrouwen die je benaderd heel populair zijn. Omdat er al een overschot is worden de vrouwen al over benaderd. Heb je een mooie vrouw gevonden dan is de kans groot dat meerdere mannen dit een mooie vrouw vindt. Dit resulteert op dat ze waarschijnlijk veel berichtjes al van andere mannen heeft gehad. Als je niet origineel in je berichtje bent dan is de kans groot dat ze je berichtje niet leest of geen zin heeft om hierop te reageren. Stuur dus een leuk berichtje en kijk eerst naar haar datingprofiel. Misschien staan hier leuke foto’s op of een leuke collage zoals bij Pepper. Haak in op informatie die op de datingsite staat of wat je ziet op een foto. Hierdoor blink je uit met je berichtje waardoor je meer kans hebt op een reactie. 

Krijg je toch geen reactie op je berichtje probeer ook naar andere profielen te kijken waar je misschien op eerste indruk niet op zou reageren. Bij veel datingsites zoals Parship en Elitedating krijg je verschillende match voorstellen. Probeer deze match voorstellen eerlijk te bekijken en niet gelijk op uiterlijk af te keuren. De datingsites hebben je niet voor niks gematcht met dit profiel dus er zal vast wel iets zijn waardoor jullie bij elkaar zouden passen. Misschien hebben jullie allebei wel leuke hobby’s die overeenkomen en samen kunnen doen.

Misschien vindt ze wel geen klik bij jou

Net zoals jij het misschien een profiel gelijk afkeurt op basis van het berichtje of de profielfoto kan zij natuurlijk ook jouw profiel gelijk afkeuren. Misschien vind je dit wel heel oneerlijk terwijl je dit zelf ook doet. Wanneer je beide openstaat voor nieuwe ervaringen en nieuwe mensen buiten de mensen die je normaal zou kiezen dan gaat er een wereld voor je open. Dat is ook het fijne van online daten, je leert nieuwe mensen makkelijk en vrijblijvend kennen. Een ander voordeel aan online daten bij een datingsite zoals Parship en Elitedating is dat je match voorstellen krijgt op basis van je persoonlijkheidstest. Super makkelijk om dus nieuwe soort mensen te leren kennen met wie je wellicht eindelijk wel succes kan krijgen!

Bezoek Parship

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden