Dikke of dunne vrouwen? Dit is waarom mannen niet op een type vrouw vallen

Dikke of dunne vrouwen? Dit is waarom mannen niet op een type vrouw vallen

Lees hier op wat voor vrouwen mannen vallen

31 juli 2020

Het ideaalbeeld van vrouwen is erg afhankelijk van de eeuw waarin we leven. Dit is erg terug te zien in kunst. Een gemiddeld schilderij van de middeleeuwen met een halfnaakte vrouw ziet eruit als een mollige vrouw met een bleke huid en een formele blik. Wanneer je kijkt naar tijdschriften uit de jaren ‘90 dan zie je alleen maar graatmagere modellen.

De laatste 10 jaar is er weer een geheel nieuwe trend te zien namelijk vrouwen met veel rondingen. Waar in de jaren ‘90 de mannen een slanke vrouw wilde geven tegenwoordig de mannen steeds meer de voorkeur aan een vrouw met veel rondingen. Maar waar vallen mannen nu op?

Dik of dun?

Allereerst moeten we aangeven dat er twee verschillen zijn: het ideaalbeeld van de gemiddelde normale man en het ideaalbeeld van de mode. Want hoewel het figuur van de model vaak als ideaalbeeld wordt genomen komt dit niet overeen met het ideaalbeeld dan de gewone man.
In de jaren ‘90 neigde de meeste modellen naar een anorexia maatje, terwijl dit vaak ongezond was voor de vrouwen. Ook de mannen gaven in die tijd aan het wel mooi te vinden, maar zelf een voorkeur te geven aan een iets dikkere vrouw. Iets dikker, niet te dik. Niet te dun en niet te dik. Een vrouw met gemiddeld gewicht, maar wat is gemiddeld?

Gezond uitziende vrouw

Bijna iedere man zal het ermee eens zijn wanneer er aangegeven wordt dat een vrouw vooral gezond eruit moet zien. Ook deze voorkeur kan je terug zien op datingsites zoals Tinder en Lexa. Maar een gezond en gemiddeld gewicht is natuurlijk erg afhankelijk aan de cultuur waar je leeft. Bij Afrikaanse stammen heb je bijvoorbeeld een ideaalbeeld waar een volumineus lichaam aantrekkelijk is en staat voor welvaart. Dit is in de westerse werelddelen weer niet het geval, omdat je dan mollig bent en vaak ongezond en te veel eet. Toch lijkt door de mondialisering een eind te komen aan gescheiden ideaalbeelden en lijkt er meer een ideaalbeeld te vormen. Zo is het tegenwoordig zo dat vrouwen niet te grote billen kan hebben, terwijl dit vroeger alleen in Afrikaanse of Braziliaanse cultuur gewenst was. Wel is het bij beide culturen belangrijk dat de taille wel slank blijft. Het is bij mannen vooral belangrijk dat de vrouw er fit uitziet en gezond leeft. 

Wat vinden mannen nou aantrekkelijk?

Over het algemeen vinden veel mannen het belangrijk dat een vrouw gezond leeft en goed in haar vel zit. Als een vrouw vol zelfvertrouwen is dan maakt dit haar al een stuk aantrekkelijker. Het is dus vooral belangrijk wat de vrouw uitstraalt. Schaam je ook dus vooral niet als jij niet hetzelfde vindt als alle andere mannen. Houdt jij juist wel van mollig? Geen probleem dat is jouw smaak en daar kan je trots op zijn.  De ene man vindt iets slanker wat mooier en de andere man houdt van net iets meer spek. 

Fat pride

Valt een (te) dikke vrouw dan niet in de smaak? 9 van de 10 mannen geeft aan liever ewen vrouw te hebben die geen obesitas heeft. De fat acceptance movement vinden dat zij  geaccepteerd moeten worden zoals ze zijn. Deze sociale beweging probeert al sinds de jaren ‘60 de sociale druk te veranderen door mensen bewust te maken van de obstakels van dikke mensen. En daar hebben ze nog gelijk in ook.
Ook Al zijn mensen dik, iedereen moet dikke mensen met respect behandelen en niet anders omdat ze dik zijn. Schaam je dus nooit over hoe je eruit ziet, maar ben vooral zelfverzekerd. Zoals we hierboven al aangeven mannen houden vooral van vrouwen die tevreden zijn met zichzelf en van zichzelf houden. Dus het maakt niet uit als dat met een maatje meer of minder is, als je maar van jezelf houdt.

Ben je benieuwd waarom je geen reactie krijgt op je berichten die je verstuurd via een datingsite? Of ben je benieuwd of hij echt bij je past? Lees het in onze blogs.

 

Bezoek Tinder

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden