Is sex op de eerste date verstandig?

Is sex op de eerste date verstandig?

Lees hier of het verstandig is om sex op de eerste date te hebben.

4 september 2020

Vaak is een van de grootste discussiepuntjes of het zowel als man of vrouw verstandig is om sex te hebben op de eerste date. Een van de argumenten voor is dat je een goede relatie zal krijgen wanneer je sex hebt op de eerste date. De onderbouwing hiervoor is dat wanneer je sex hebt op je eerste date je een sterke chemie tussen beide hebt en daardoor meer verbonden bent. Een argument tegen is dat wanneer je sex hebt op de eerste date de kans klein is dat je relatie succesvol is. De onderbouwing hiervan is dat wanneer je date met iemand er veel spanning is, deze spanning is cruciaal voor de verliefdheid en de mate waarin je interesse blijft houden in iemand. Wanneer je op eerste date sex met iemand hebt is deze spanning vaak weg waardoor je interesse in de ander verliest en de relatie niet wordt voortgezet. Maar wat is hiervan nou waar en wat kan je het beste aanhouden?

Wat is wijsheid?


Het is wel duidelijk dat de meningen hierover erg van elkaar verschillen. Sex is een wisselwerking tussen twee mensen die ontstaat door spanning en chemie. Soms is deze chemie of spanning zo heftig dat je het liefst gelijk het bed in zou willen duiken met degene. Wanneer dit het geval is, is het niet erg om je gevoel te voelen en ervoor te gaan. Wees er dan wel van bewust dat het bij deze ene keer kan blijven. Mannen willen vaak graag een uitdaging en wanneer ze sex hebben gehad bestaat de mogelijkheid dat je niet meer interessant voor ze bent. Natuurlijk zijn er ook mannen die hier niet zo over denken. Probeer wel om een vervolgdate af te spreken en zorg ervoor dat deze net zo leuk is als je eerste date. Heb je de tweede date geen sex dan is het helemaal niet erg om geen sex te hebben. Dit hoeft niet te betekenen dat jullie niet bij elkaar passen of de chemie nu is verdwenen. Het kan er ook op duiden dat je elkaar op emotioneel vlak ook beter wil leren kennen. 

Terughoudend

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er wel een chemie is, maar dat een van jullie terughoudend is om verder te gaan met een zoen of sex. Het is dan belangrijk om de ander zijn wens te respecteren. Ga de sex niet proberen te forceren, maar respecteer de keuze van de ander. Soms probeer de ander zichzelf op te dringen door dingen te zeggen zoals doe niet zo flauw, of juist pogingen te doen tot aanrakingen om een zoen of sex te krijgen. Wanneer dit het geval is zal de kans groot zijn dat er geen relatie uit bloeit. De ander voelt zich onbegrepen heeft geen zin in om deze ongemakkelijke momenten vaker te beleven. Je kan er beter voor kiezen om iets positiefs uit de chemie te halen en je verlangen te houden tot de volgende keer. Pak de tweede date nog meer uit en laat zien dat je het meent de ander leuk te vinden. Wees nu ook weer niet opdringerig en laat je niet door een ander opdringen. Doe alleen wat je zelf wil, wanneer je het zelf wil. 

Neem de tijd

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je beide geen behoefte hebt om lichamelijk contact te hebben de eerste date. Mist de chemie de eerste date? Geen probleem dit kan ook vanzelf komen. Een eerste date is vaak nog spannend en hierin ben je elkaar nog aan het ontdekken. Misschien zijn jullie beide terughoudend en heb je gewoon tijd om elkaar te leren kennen. Ga dan ook niet forceren om juist wel naar bed met elkaar te gaan, ook niet als je na date 5 nog steeds niet met elkaar naar bed bent geweest. Hou je eigen tempo aan en luister naar je eigen gevoel, ook al is dat anders dan wat anderen doen. Laat de ervaring op je af komen en ervaar het op jouw manier. 

Doe hier de test om te kijken of hij echt bij je past. 

Bezoek Relatieplanet

Reacties

maarten 38 jaar [email protected] ik woon in egmondaandenhoevedorpskroft 68 of heb je zinin lekker sex of heb je zinin ik ben thuis of heb je zinin belle 0624999971 of heb je zinin bellen of heb je een auto of ik heb een brom

Reviews over Relatieplanet

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden